Een buttplug als anaal speeltje is zowel bij vrouwen als mannen een echte toy die je zeker uitgeprobeerd moet hebben, of wellicht al in jouw collectie hebt. Naast de klassieke modellen van siliconen of metalen buttplugs wint de glazen buttplug steeds meer terrein als het aankomt op extra anaal plezier. Wanneer je aan een glazen buttplug denkt zou je niet meteen verwachten dat deze glazen versie toegevoegde waarde zou hebben op een klassieke buttplug. Toch is dit het geval en we gaan jou vertellen in deze blog wat deze extra voordelen en mogelijkheden zijn.
Glazen buttplugs zijn transparante sextoys met een solide afwerking waarbij deze licht doorlaten en niet flexibel aanvoelen. De glazen buttplugs bieden hierdoor een speciaal inkijk wanneer deze wordt ingebracht waardoor de binnenkant van de anus te zien is. Daarnaast ziet een glazen, of transparante buttplug een stuk luxer en eleganter uit dan de conventionele of metalen buttplugs.

Wat zijn de voordelen van een glazen buttplug?

Naast de transparante eigenschap, waardoor je de anus kan inkijken, biedt een glazen buttplug ook een heel andere ervaring tijdens gebruik. Door het solide ontwerp is een glazen buttplug stevig en hard. Hierom is de stimulatie extra intens in vergelijking met een flexibele variant. De intense ervaring merk je vooral op door de stimulatie van de anus waarbij de zenuwen extra gevoelig hierop reageren.
Naast extra stimulatie tijdens gebruik is een glazen buttplug voor iedereen zonder ongemak te gebruiken. Zachte varianten kunnen bij langer gebruik namelijk zorgen voor huidirritaties. Dit omdat de zachtere materialen bij de gevoelige huid deze extra kunnen vermoeien. Met een glazen buttplug of kunststof buttplug is dit helemaal uitgesloten.
De glazen buttplug is ook ideaal voor ‘temprature play’ waarbij je de glazen buttplug kunt verkoelen of verwarmen voor extra stimulatie. Door deze eerst te verkoelen in de vriezer, kun je heerlijk genieten van een verkoelend en tintelend effect. Dit geldt ook voor het verwarmen van de glazen buttplug. Door deze voor een korte tijd te verwarmen onder de hete kraan weet je zeker dat de buttplug heerlijk warm gaat aanvoelen. Ideaal dus voor extra sexy spelletjes!

Het verschil met een metalen buttplug

Metalen buttplugs worden vaak vergeleken met een glazen buttplug. Vaak is de afweging welke van de twee een betere keuze is. Als het aankomt op temperature play is een metalen buttplug veel gevoeliger voor temperatuurswisselingen. Bij een glazen buttplug zijn deze wisselingen in warmte of kou iets milder waardoor het niet te warm of te koud kan worden. Daarnaast is een glazen buttplug in gewicht minder zwaar. Hierdoor hoeft de kringspier minder spanning te leveren waardoor deze meer geschikt is voor beginners. Een grotere maat kiezen voelt daardoor minder zwaar aan bij de glazen variant.